tiistai 11. toukokuuta 2010

Ympäristötaideaktivismia

 Näin tämän Kontulan lähistöllä kävellessäni. Tällaista katuaktivismia voisi harrastaa itsekin.  Kuka määrittää millaista keskustelua kaupunkitilassa käydään? Askartele oma keskustelusi lyhtypylvääseen tai sähkökaappiin. Tuunaa rasistitarrat ja seksistiset mainokset.Tämän runon näin rantakivessä Arabianrannassa. Runo rantakivessä ilahduttaa ohikulkijoita. Miksei sellaista voisi tehdä itsekin? Jos ei halua tehdä pysyvää jälkeä, niin voi piirtää katuliiduilla oman viestinsä katuun.


Kuva Autoton kampus -festivaalilta Siltavuorenpenkereen autoparkkipaikalta, jossa opiskelijat piirsivät katuliiduilla parkkipaikan asvalttiin bändien soittaessa.

2 kommenttia:

 1. Hykerryttävän ihania, niin sydän-kommentit, runot kuin liitupiirroksetkin! <3<3<3

  T: Hertta

  Muuten, läheisessä lyhtytolpassa on on virkattu renkula! Musta on hauskaa kun virkaamallakin voi kommentoida katutilaa! Orgaanisesti!

  VastaaPoista
 2. Ihania ideoita!

  Tiesittekö, että tarran liimamisesta julkiselle paikalle voi Suomessa saada jopa vankeusrangaistuksen? Riippumatta tarran viestin oivaltavuudesta tai siitä, rikastuttaako se ympäristöä. No vankeutta saadakseen pitää käsittääkseni olla muita rötöksiä takana, mutta joka tapauksessa tarrojen liimaamisen ei pitäisi olla kriminalisoitua. Kaupunkitilaan tulisi muidenkin kuin mainostajien saada jättää jälkiään!

  VastaaPoista