sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Arvio: Mádara ecobaby

Sain hiljattain kokeiltavaksi latvialaisen  kosmetiikkamerkki Mádaran uutuustuotteita. Ecobaby-tuotesarja on  tarkoitettu vauvoille ja lapsille, sellaisia minulla ei tosin ole, mutta päätin olla oman elämäni bebe. Muutenkin ihoni on niin ylireaktiivinen, että eckosertifioitu ja vauvaisa mietous ei ole pahitteeksi. Kokeilin kolmea tuotetta : protective baby creamia eli suojavoidetta, mild baby washia -pesuainetta, ja creamy baby oil -öljyä.
Aloitetaan kaikille tuotteille yhteisistä piirteistä: Pidin yksinkertaisista, hygieenisistä ja söpöstä pakkauksista, jokaiseen on piirretty eläinkuvia, joiden on tarkoitus antaa inspiraatioita tarinoiden kertomiseen vauvoille (kuten tuo diaper creamin pytyllä istuva siili!)

En saanut allergista reaktiota mistään kokeilemastani tuotteesta. En edes hajusteallergiaa! Tuotteisen tuoksu oli miedon yrttinen ja epämääräisen pähkinäinen, omasta mielestäni varsin miellyttävä.Käytin protective baby creamia päivävoiteena. Voiteen on pakkauksen mukaan tarkoitus suojata ihoa kuivumiselta ja ympäristötekijöiltä. Vaikka voiteessa ei ole suojakerrointa, INCI:n Titanium Dioxide ja Zinc Oxide viittaisivat jonkin asteiseen aurinkosuojaan. Totesin voiteen vähän turhan tuhdiksi ainakin suihkun jälkeen levitettynä, mutta kuiville kasvoille levitettynä se toimin hyvin. Parhaimmillaan voide lienee ulkoillessa (=sunnuntaikävelyllä) vähän viileämmällä säällä.

Arvosana: 8 1/2

Mild baby wash oli suosikkini kokeilemistani Mádaran tuotteista. Se on tarkoitettu niin kasvojen kuin vartalon pesuaineeksi. Itse kokeilin sitä meikin poispesemiseen, ja aine oli niin hyvää, etten edes raaskinut kokeilla sitä suihkugeelinä. Vesiliukoinen meikki lähti paremmin kuin millään aineella aikaisemmin, eikä iho tuntunut lainkaan kuivalta pesun jälkeen! Ja vauvojen "kylpyaine" on niin mietoa, ettei se myökään ärsyttänyt silmiä! Olen käyttänyt vuosikaudet Cliniquen Extra Mild Liquid Facial Soapia, mutta se vaihtuu nyt tähän. Olen kokeillut myös REN:in Cleansing Gelia (Rosa Centifolia?), joka oli kyllä hellävarainen, mutta se ei baby washiin verrattuna ole yhtä tehokas ja tunne pesun jälkeen ei ollut yhtä raikas. Minuun teki vaikutuksen myös se, että Madaran baby washissa käytetään tehoaineena piharatamoa! Sitä käytetään kansanlääkinnässä mm. pienten haavojen hoitoon. En tiedä miten teillä, mutta minun mummoni Venäjällä käytti sitä juuri noin.

Arvosana: 10

Kolmantena kokeilin Madaran creamy baby oilia, joka on tosin koostumukseltaan lähempänä voidetta kuin öljyä. Käytin sitä suihkun jälkeen ihon kosteutukseen.  Öljy sopisi  hyvin hierontaan, varsinkin vauvoille, kun heidän ei pidä huolehtia siitä, ovatko työvaatteet öljyssä baby oilin levittämisen jälkeen. Mádaran öljy kosteutti ihoa ihan mallikkaasti, mutta imeytyi varsin hitaasti. Itse epäilen hitaasta imeytymisestä auringonkukkaöljyä, mutta ainakaan se ei ole mineraaliöljyä, kuten esim. Natusanin baby oilissa. Minulla on kuitenkin korkeat odotukset tälle tuotteelle sille ajalle talvesta, jolloin iho hilseilee kuivuudesta.

Arvosana: aikuiselle 7 1/2, vauvalle 9Lähteet:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Piharatamo
http://en.mimi.hu/beauty/titanium_dioxide.html


Valokuvat:
http://www.madaracosmetics.nl/intl/ecobaby/
http://www.madara-cosmetics.lv/lv/pie_mums/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti