keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Jean Paulin ja Angeliquen mysteeri: keitä ovat hullu huilisti ja hillitön huutaja?


Turengin Pelastusarmeijan kirppiksen levylaaria selaillessa käteen osui Jean Paulin ja Angeliquen LP. Levyn kannessa Jean Paul ja Angelique makailevat eteerisen näköisenä viltillä, J-P tapailee huilua ja Angelique haukkaa omenaa. Etualan piirroskuvassa huilu on lähes eroottisesti aseteltu (Jean Paulin?) paljaiden varpaiden väliin. Pakkohan levy oli viedä kotiin. Hinta, 1 euroa, oli kohdallaan.

Pelastusarmeijan normaalin musiikkitarjonnan perusteella uumoilin levyn musiikillisen sisällön olevan jotakin new age gospelin tai hissi-iskelmän väliltä. Kotona odotti kuitenkin yllätys: Jean Paul ja Angeliquen levytys on kuuminta ikinä! Psykedeelisfunkahtava huiluttelu tuo etäisesti mieleen astetta gruuvimman version Ennio Morriconen tuotannosta. Jean Paul pärskii huiluun antaumuksella, Angelique keskittyy lähinnä huokailuun, huutamiseen ja vinkumiseen. 

Mutta keitä ovat Jean Paul ja Angelique? Non so. Musafoorumeilta kaivettujen vinkkien avulla selvisi, että varvashuilulevyn jälleenmyyntihinta liikkuu jossain akselilla 40-150 euroa. Paul Durangon mielestä J-P&A on "super rare french grooves". Youtubesta voi käydä kuuntelemassa pariskunnalta vähän iskelmäpitoisempaa fiilistelyä. Mutta mutta, keitä ovat karvarintainen Jean Paul ja Barbra Streisandin kaksoisolento Angelique?

Tiedätkö sinä? Postaa tietosi Syntaxille, parhaimman vastauksen lähettäjälle palkintona C-kasetillinen Jean Paulin ja Angeliquen huilutaidetta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti