torstai 11. helmikuuta 2010

Taidetta perjantain varhaisiltaan

Huomenna tai/ja ylihuomenna kannattaa suunnata Sanomataloon katsomaan Riikka Kuoppalan "Äiti, mulla on nälkä!" -ruokainstallaatiota.

Teos keskustelee yhteiskunnan eriarvoistumisesta, tuloerojen kasvusta ja nälkäisistä suomalaisista lapsista ja on osa Yhteisvastuukeräyksen tämän vuoden kampanjaa. 
 
Keskiviikkona 12.2. ruokaa oli jo kasautunut melkoinen vuori

Installaatio koostuu päivittäin kasvavasta ruokakasasta, jonka paisuttamiseen katsojien toivotaan osallistuvan tuomalla mukanaan lämpöä ja valoa kestäviä elintarvikkeita. Lauantaina 13.2. koko ruokakasa jaetaan pois lapsiperheille.

Lisäksi installatioon kuuluu yhteiskunnallinen Kokkikoulu, jossa päivittäin vaihtuva vieras saa tehtäväkseen kokata aterian kahdella eurolla.

Kuoppala ja Mäki keskustelevat illan menystä

Kokkeina on nähty jo Teemu Mäki, anarkistimartta Susanna Arola, tsetsenialainen kansalaisaktivisti Asman Amagova ja perheenäiti Katja Pehkoranta. Huomenna klo 17 vuorossa ovat dyykkaajat Jessica Suni ja Nina Nordström. 

Kuvat ja paljon lisätietoja installaatiosta: Äiti, mulla on nälkä!

 

2 kommenttia:

  1. Moi! Hauskaa löytää omat jutut täältä. Sattumalta osuin sivuillenne, ja yllättäen oli juttu vielä viime syksyn näyttelystänikin! Kiitos hyvistä teksteistä. Yksi ihan pikku juttu vain, jonka huomasin: kuvatekstissä nimeni on väärin.

    VastaaPoista
  2. Hei Riikka! Tosi hauskaa, että löysit tänne. Kiitos itsellesi todella mielenkiintoisista installaatioista ja videoteoksista! Kiitos paljon myös kommentista ja pahoittelut nimivirheestä, tuo onneton lipsahdus on nyt korjattu.

    VastaaPoista