perjantai 16. huhtikuuta 2010

Kaupunginosamatkailua: Arabia

Minun piti lähteä eilen Austiniin, Texasiin, mutta kaikkien aikojen force majeuren vuoksi odottelen edelleen lentokiellon päättymistä... siksi voidaankin edelleen pysyä ympäristöteemassa, eli kaupunginosamatkailussa!

Miten viettää päivä Arabiassa?
Kurvaisin Arabiaan 6 tai 8 ratikalla ja menisin heti ensimmäiseksi no, Arabiakeskuksen Arabian ja Finlaysonin tehtaanmyymälään hamstraamaan astioita! (Hämeentie 135). Poikkeaisin myös Arabian museossa ja galleriassa tutustumassa yrityksen historiaan. Sen jälkeen voi juoda kupin kahvia joko Arabiakeskuksen kahvilassa tai samassa rakennuksessa sijaitsevassa Artebiassa (kahvila meets posti meets design-ja käsityömyymälä). Jos tulet Arabiaan viikonloppuna, suosittelisin myös brunssia Dylanissa.

Tämän jälkeen menisin taas kerran Arabiakeskuksessa sijaisevaan Aralis-kirjastoon, jossa on hieno kokoelma kirjoja ja lehtiä taidehistorian, kuvataiteen, designin, arkkitehtuurin sekä muiden visuaalisten taiteiden alalta. Voisin viettää Araliksessa pidempäänkin aikaa  taidekirjojen parissa tai selaamassa (muoti)lehtiä joihin minulla ei ole varaa.  Suosittelen kirjastoa myös vaihtoehtoiseksi pänttäämispaikaksi, sillä lukupaikkoja on yleensä hyvin vapaana. Jos tulee aikaisin, niin voi ehtiä valloittamaan kirjaston pallotuolin.

Kirjastohengailun jälkeen menisin kasvislounaalle Taideteollisen korkeakoulun opiskelijaravintolaan Kipsariin.
Sinne voi tosin mennä aamiaiselle ja illallisellekin tai bisselle, sillä paikka on auki arkena 8-19. En ole kasvissyöjä, mutta Kipsarin ruoka on ollut lähes poikkeuksetta tosi hyvää!


Kaiken sisätilalymyilyn jälkeen lähtisin vielä kävelylle Vanhankaupunginkoskelle, ihailemaan vanhoja tehdasrakennuksia (tai kalaan, whatever you like). Kaunista! Ja sitten on taas pienen snacksin aika, tällä kertaa Ravintola Helsingessä. Kesäperjantaisin sinne voi mennä Kuningassoundi-klubille! Vanhastakaupungista löytyy myös Tekniikan museo.

Helsingestä voi sitten jatkaa luontokävelylle tai lintubongaamaan kaupungin Viikin-Vanhankaupungin luonnonsuojelualueelle... tai sitten istahtaa puistoon piknikille. omnonmom Viisikko kävi täällä.


Unohtuikohan tästä jotain? Entä minne muualle tekisitte  kaupunkiretkiä?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti