tiistai 6. huhtikuuta 2010

Rinne & Niinikoski goes Naamiohuvit

Kansallisopperassa nyt esitettävä Verdin Naamiohuvit (Un Ballo in Maschera, 1859) kannattaa pistää korvan taakse paitsi kiehtovan tarinansa ja mahdollisesti mielenkiintoisen Vilppu Kiljusen tulkinnan, myös Rinne Niinkosken puvustuksen vuoksi.


Verdin 23. ooppera kertoo Kustaa IIII salamurhasta naamiaisissa 1792. Verdi joutui sensuurin vuoksi sijoittamaan tapahtumat kauas Bostoniin (Napoleon III murhayrityksen jälkeen Eurooppaan sijoittuvia salamurhanaytelmiä ei suvaittu), mutta Vilppu Kiljusen ohjaus tuo juhlaväen takaisin Eurooppaan, Berlusconin lenteleviä matkamuistoja vilisevään hoviin.  

Rinne Niinikoski on puvustanut oopperan rohkeasti ja inspiroivasti. Hienoa, että oopperakin uskaltaa kokeilla uusia vaatteita. Vaikka oopperassa järjestetyt pizzaillatkin kuulostavat melko houkuttelevilta, alkaa menojalka vipattaa huomattavasti nopeammin näiden naamiaisten lähestyessä.

Ilmainen teosesittely järjestetään 9.4. klo 18.15 ja 13.4. klo 18.15. Tarjolla paljastuksia naamioiden ja esirippujen takaa sekä rivien väleistä. Esittelyä kuunnellessa voi samalla nautiskella lasillisen (oopperahintaista) wiskiä ja tarkkailla hieman myös muun yleisön kevään ooppera-asutrendejä. 

Esityksiä on vielä 7.4., 9.4., 13.4., 17.4., 14.5., 20.5., 26.5., 28.5. Opiskelijoiden kannattaa kokeilla onneaan ja käydä kärkkymässä  esityspäivänä viime hetken permantolippuja, jotka myydään 10€ hintaan, jos paikkoja on jäljellä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti