perjantai 9. huhtikuuta 2010

MADARA Cosmetics

Dermatologini kertoi minulle aikoinaan, kun kyselin häneltä ihohoitovinkkejä herkälle iholle,  ettei ihon puhdistamisella ja rasvaamisella yms. rituaaleilla ole varsinaista vaikutusta sen kuntoon, ja että päinvastoin, ne voivat lisätä ärsytystä. Mitä vähemmän ihoaan "hoitaa" sen parempi. Perään hän vielä huomautti, että sillä rahalla mitä ihmiskunta käyttää vuosittain kosmetiikkaan, voitaisiin maailmasta helposti poistaa nälänhätä. 

Tuon statementin jälkeen olen ollut hyvin pessimistinen sekä ihmiskunnan, että kosmetiikan suhteen. Kun myllyyn laitetaan vielä kasvanut tietoisuus petrokemikaaleista, parabeeneista, PEG:eista ja muista INCI-möröistä, niin heitin lopultapyyhkeen kehään. Ja se näkyi ennen pitkää naamassani. Punotuksena, kuivuutena ja näppyinä! Olen ollut sikäli onnekas, ettei minun ole ollut välttämätöntä käyttää meikkivoidetta, mutta nyt se alkoi olla jo todella tarpeen.


Päätin kuitenkin antaa vielä mahdollisuuden luonnonkosmetiikalle. Olin saanut Ruohonjuuresta näytteen Madaran kosteusvoiteesta, joka yllätyksekseni ei ainakaan pahentanut ihon kuntoa (toisin kuin about kaikki kokeilemani voiteet) eikä tuoksunut liian tuhdille (luonnonkosmetiikan ikävä vaiva). Ostin sitten Deep Moisture Creamin, ja täytyy sanoa, että ihan oikeasti, punotus ja kiristys katosivat yhdessä päivässä! Whoo!
Madara on latvialainen kosmetikkayritys, jonka perustamisidea sai alkunsa kun yksi perustajajäsen heräsi kauheaan silmänympärysvoiteen aiheuttamaan allergiseen reaktioon. Brändin filosifia on sympaattista, mutta aika korkealentoista luonto ja aitous-mystiikkaa, mutta ilahduttavinta on se, että tuotteet täyttävät ECOCERT-standardit, eli baltialaisten yrttiuutteiden pitäisi korvata kemikaalipahikset.

Ehkä jos laittaa iholleen vain voiteita, joita uskaltaisi myös syödä? Se taitaakin olla tämähetkinen ratkaisuni turhamaisuuden ja nälänhädän väliseen ongelmaan...

Miten muilla, kokemuksia ja suosituksia luonnonkosmetiikka-noviisille? Neitsytkookosöljyä käytän jo!

15 kommenttia:

 1. Hee, kosmetologi varmaan antaisi varsin toisentyyppisen lausunnon... Näin muuten kerran Dr. Phil -jakson, jossa Philin vaimo pyöritteli kauhistuneena silmiään, kun vieraana ollut nainen sanoi pesevänsä naamaansa ainoastaan shampoolla ollessaan suihkussa! Jakso oli oleellisesti ryppyvoidemainos. Minä kyllä uskon tuohon hoitamatta paras -filosofiaan, vaikka olenkin pahassa kosteusvoide- ja huulirasvakoukussa. Harvaa asiaa oikeasti tarvitsee.

  VastaaPoista
 2. Möö, mä oon kokeillut hauschkaa, mutta jätin sarjan tymäkän tuoksun takia, muistan yhden voiteen haisseen paradoksaalisesti pekonille! :D Mut niille, joilla ei ole haju-migreeni ongelmaa sarja varmaan sopii.

  T: Hertta

  VastaaPoista
 3. joo ne jotku haisee. mä käytän niiden kasvoöljyä kosteusvoiteen sijaan, se haisee suht neutraalille ja on tosi hyvä. ja sit niil on hyvä sellanen jauhenaamio mikä sekotetaan veteen. se on vähän mutamainen mut jännä.

  VastaaPoista
 4. tähän mä oon kans ollu tyytyväinen

  http://www.caudalie.com/en/visage/nettoyer-tonifier/Instant-foaming-cleanser.html

  VastaaPoista
 5. Mä taas hehkutan RENin Omega 3 Overnight Serumia, se on ihan mahtavaa! Ja sen tuoksu on tosi mieto verrattuna moniin muihin "puhtaisiin" tuotteisiin.

  Hauschka ei ollut mun juttu just tuoksunsa takia ja niiden puhdistusaineet jätti ihmeellisen kerroksen/kalvon iholle.

  VastaaPoista
 6. Ostin tänään Totuus kosmetiikasta-kirjan (joka sulla taisi jo olla, Jo.) Mielenkiintoista ja toisaalta aika huolestuttavaa luettavaa. Ja kohta osaan puhua INCI:ä!

  VastaaPoista
 7. Joo se on hyvä kirja, jossa on paljon asiaa (vaikkakin puhtaasti yhdestä näkökulmasta mutta silti). Mä tarvitsen vielä tuon oppaan INCI-kieleen, ilman sitä osaan vaan alkeet :).

  Oon ihan intona tästä "puhtaammasta" elämästä vieläkin vaikka yleensä nämä mun innostukset tulee ja menee miten sattuu.

  VastaaPoista
 8. Hihi, ehkä jos ottaa "puhtaamman" elämän vain tavaksi, sitten kun pahempi intoilu tasaantuu. Ja toisaalta sopivien tuotteiden etsimisessä luontaiskosmetiikassa on vielä paljon työsarkaa... ja kokeiltavaa.. ja avauduttavaa... itse yritän orientoitua mineraalimeikkeihin parhaillaan...

  VastaaPoista
 9. Kannatan Mádaraa, itsekin tuotteita testanneena olen tosi positiivisesti yllättynyt niiden tehosta! Tässä niitä myyvä pieni nettikauppa (hinnat mielestäni edulliset): www.vihree.com

  VastaaPoista
 10. Käytän madaralta joskus moon shine-nimistä sävytettyä kosteusvoidetta, se korvaa mulla meikkivoiteen ja puuterin. oon ollu tosi tyytyväinen, kivan luonnollinen ilme, mut saa kuitenkin vähän ehostusta siinä. Normaali käytössä mulla ei ole paljoa kosmetiikkaa. hiuksille vain pala-shampoota ruohonjuuresta tai lushilta, naaman puhdistan saman firman baby face palalla, jota voi käyttää myös kosteusvoiteena ja yleisesti rasvat ja voiteet korvaan kookos-ja oliiviöljyllä, mutta pidän myös melvitan body lotionista ja weledan kehäkukka öljystä ja body lotionista(vauva-sarja, käy hyvin myös herkkänenäiselle)... Deodorantteja en käytä ikinä, hienhaju asioissa mun kokemuksen mukaan auttaa asiallinen ruokavalio ja se ettei käytä mitään hajustettuja kemikaalintäyteisiä suihkusaippuoita kainaloille(tai muuallekkaan). näillä oon menny jo vuosia ja iho ja hiukset on kunnossa:) musta hyvä linjaus on just tuo, että käyttää vaan sellaista mitä periaatteessa voi syödä.

  VastaaPoista
 11. ohops, se olikin moon flower, eikä moon shine!

  VastaaPoista
 12. Milw, kiitos kommeteista, annoit paljon hyviä vinkkejä! Tuo baby face pala kuulostaa kiinnostavaltaku myös moon flower! Mutta, että deodorantinvälttelyohje! Wow, en osannut odottaa että suihkugeelit saattaisivat pahentaa asiaa! Mitä sitten kannattaisi syödä että hormonit rauhoittuisivat? Olen huomannut että deodorantti- ja alumiinidödöriippuvuudesta on todella vaikea päästä eroon, kun joutuu käyttämään aina vaan tymäkämpiä tuotteita. Ehkä jos lomalla pitäisi tauon ja katsoo mitä tapahtuu?

  T: Hertta

  VastaaPoista
 13. REN clean active skincare on todella paras!

  VastaaPoista