perjantai 15. tammikuuta 2010

Pelataan Brain Bash

Nyt kun joulu on onnellisesti ohi, on aika esitellä hieman lisää (lauta-?)pelejä.

Yksi ohittamatomimmista älypeleistä on tietenkin...Brain Bash!

 
Peli kehittää monipuolisesti joukkuepelitaitoja, koordinaatiokykyä ja päässälaskua. Se opettaa myös selviytymään tilanteista, joissa vaaditaan ankaraa stressin- ja paineensietokykyä.

Brain Bashissä on tavallisesti (tai ainakin toivottavasti*) neljä pelaajaa, jotka joutuvat vuorollaan painamaan jotakin pelin satunnaisesti valitsemaa numeroa.


Eli kun peli sanoo esimerkiksi: "ykkönen paina kaks", ykkösnumerolla pelaavan pelaajan on painettava ensin omaa keltaista pelaajanumeroa ja sitten punaista kakkosta. Peli ei suinkaan anna pelivuoroja aina järjestyksessä, vaan kaikkien pelaajien on skarpattava koko ajan, jottei oma vuoro mene ohi. Vuoron skippaamisesta seuraa luonnollisesti miinuksia.

Kuulostaa aika helpolta, mutta ei tässä vielä kaikki. Peli nimittäin kiihtyy kierrosten kasvaessa saavuttaen lopulta mielettömiä matemaattisia sfäärejä.

Viimeisillä kierroksilla (joille allekirjoittaja on päässyt, mikä ei suinkaan tarkoita, että peli loppuisi vielä tähän...jatkosta vain ei ole vielä mitään tietoa) peli meinaa jo seota itsekin.


Tehtävät voivat olla luokkaa: "Kolmonen paina neljä kertaa kolme miinus kolme kertaa kolme kaks kertaa sitten neljä miinus kolme plus yks kertaa kaks..." Aikaa painaa oikeaa numeroa on noin 5 sekuntia.

Oman lisänsä pelin tenhoon tuo koko ajan taustalla soiva maaninen teknovaikutteinen musiikki, joka on omiaan hairahduttamaan tottumattoman pelaajan keskittymisen. 

Lopussa peli arvioi objektiivisesti ja julkisesti pelaajien taidot. Tässä vaiheessa pelistä on enää turha yrittää vetäytyä tai pyytää palautetta kirjallisesti.

Peli luettelee pelaajien tulokset yksitellen parhaasta huonoimpaan.
"Kolmonen kaksi pistettä - jumbo."Peliä ei tiettävästi valmisteta enää mutta esimerkiksi Keltaisesta pörssistä tai erilaisten julkisten tilojen ilmoitustauluilta voi tehdä löytöjä!

Seuravaksi peliesittelyssä: Brainstrom!

* Jos pelaajia on vähemmän kuin neljä, voitte kuvitella, pelin vaikeusaste noustee kohisten.
Kaikki kuvat: www.boardgamegeek.com

4 kommenttia:

 1. mun yläasteen hullu matikanmaikka aina hoki tota "pelataan brain bash!!!" ja jos joku sano johonki laskuun väärän vastauksen ni "JUMBO!" kerran se kai toi sen sit luokkaan ja saatiin pelata. on kyl ihan huippupeli :)

  hertta

  VastaaPoista
 2. Itelläni on tämä peli ja on ihan tositosi hyvä peli!:)

  VastaaPoista
 3. Tutustuin tähän peliin ensimmäistä kertaa pari viikkoa sitten ja olin heti myyty. Musiikki itsessään on jo todella koukuttava, rytmikkäistä ohjeistuksista puhumattakan. "Ykkönen paina kaks kaks kertaa", yms. Erittäin hauska peli!

  VastaaPoista
 4. Ah, Brain Bash, tätä peliä tuli joskus yli 10 vuotta sitten hakattua serkkujen kanssa tuntitolkulla. Kivat muistot jäänyt ja kerran meinasin ostaa kyseisen laitteen kirpparilta. En varmaan olisi sitä yksin pelannu, mutta nyt vähän harmittaa, että en sitten ostanutkaan sitä x)

  VastaaPoista