torstai 28. tammikuuta 2010

Viikon treenivinkki: Ui Nakuna!Kaipaatko urbaania spa-tunnelmaa ydinkeskustasta kohtuuhinnoin? Tai uimalaa, jossa ei tarvitse sietää kirkuvia lapsia? Vai vetoaako sinuun kaurismäkeläinen tuberkuloosiparantola-romantiikka? Yrjönkadun uimahalli on kaikkea tätä. Ja toisin kuin huhutaan, ei siellä ole pakko uida alasti, mutta kunhan ei kavahda muiden luonnollisuutta (uimalasien käyttö ei välttämättä ole paras idea).

Yli 80-vuotias uimala on pelkistetyn kaunis, rakennus historiallinen ja  tunnelma rauhallinen. Se on auki myöhään eli 21.00 asti. Se on edullinen, opiskelija pääsee uimaan 2,50 eurolla. Uimalan yläkertaan kannattaa silti mennä ainakin kerran! Se on tunnelmaltaan kylpylämaisempi:saat omat pyyhkeet ja kylpytakin sekä oman "hytin", jossa voi ottaa torkut (tai kasvonaamiot) vanhalla sairaalasängyllä.

Yläkerrassa on kahvila ja uimahallin varsinaiset hengailualueet, joilta voi tiirailla alakerran uimareita. Listalla on mm. lohikäärme-jääteetä, mahtavaa vuohenjuustoleipää, sekä fetapiirakkaa nokkosjäätelöllä! Ja tarjoilijoilla on muuten univormu.

Eli seuraavan kerran, kun ahdistut duunista/tentistä/gradusta, pidä parin tunnin spa-tauko Yrjönkadulla. Se voi olla kaunis alku uudelle harrastukselle.

Suosittelisin Yrjönkadun uimahallia myös treffipaikaksi, varsinkin jos ei kärsi heteroseksuaalisuudesta. Naisten vuorot ma, ke, pe , su ja miesten ti, to ja la.

Lopuksi animaatiota uimahallista:

http://www.m2hz.net/taxonomy/term/567

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti