maanantai 23. marraskuuta 2009

Alien Life Form

ALF, yksi 90-luvun after school -tv:n kiistattomista kingeistä on ehtinyt vuosien saatossa vaipua täysin ansaitsemattomasti unholaan.ALF on NBC:n 1986-90 tuottama sitcom, joka kertoo oluesta ja kissoista (ruokamielessä) pitävästä isonenäisestä karvapallosta. ALF joutuu jättämään kotinsa ja tyttöystävänsä Rhondan Melmac-planeetalla sen tuhoutuessa ydinpommi-iskussa. Planeetan tuhoutumissyystä liikkuu kuitenkin ristiriitaista tietoa. Alkuperäisen selityksen mukaan räjähdys johtui ylijänniteiskusta, joka syntyi kun kaikki melmacilaiset käynnistivät hiustenkuivaajansa samanaikaisesti (...).

ALF (oikealta Melmac-nimeltään Gordon Shumway, ei tiettävästi sukua Solomoneille:tai E.T.:lle) ei kuollut iskussa sillä hän kuului Melmacin kiertoradan valvontajoukkoihin ja oli räjähdyksen aikaan töissä. ALFIE, tai Gordon, joutui lähtemään yksin avaruuteen seikkailemaan, mutta kaikeksi onnettomuudeksi menetti aluksensa hallinnan ja haaksirikkoutui Maahan. Maahan syöksyessään ALF törmäsi Tannerien autotalliin ja jäi asumaan heidän luokseen.Tannerit päättivät uhmata Yhdysvaltain armeijan Ufojentorjuntajoukko ja (!) ja piilottivat ALFin keittiöönsä kunnes tämä saisi avaruusaluksensa korjattua. ALF on kuitenkin kova jätkä ja astuu itse esiin pyytäessään Yhdysvaltain presidenttiä lopettamaan ydinaseohjelmat, jotta Melmacin kohtalon ei toistuisi Maassa.(Season 1, Episode 4)

Blossomin, Golden Girlsien ja My So Called Lifen rinnalle sijoitettu ALF ei erityisemmin erottunut amerikkalaisesta viihdepuurosta yläastelaisten iltapäivissä (joskaan ei kuulunut kaikkien ykkössuosikkeihin, toim. huom.), mutta hienovaraiset kehoitukset auktoriteettien kyseenalaistemiseen loivat pohjaa terveen kriittiselle yhteiskunnalliselle asennoitumiselle ja kannustivat osallistumaan. Jos ALF pystyi siihen, miksen minäkin?

ALF tiistaisin MTV3:lla klo 14.15 - 14.45

Kuvat: Stefans ALF-page & IMBD

 

1 kommentti:

  1. Täyttä asiaa! Odotellaan vaan että ALF sukupolvi pääsee jenkeissä valtaan ja kääntää uuden sivun maailmanpolitiikassa!

    VastaaPoista