maanantai 23. marraskuuta 2009

Everyday Is A Bonus (30.10.-22.11.09)

Heta Kuchka, jonka kaikki muistatte vuoden 2006 nuorena taiteilijana, tuo Muu-galleriaan yksinäisyyden, ystävyyden, pelon ja amerikkalaisen unelman.

Näyttely koostuu kahdesta videoteoksesta ja valokuvista, valotaulutöistä ja piirroksista.

Ghosts: Vasten valkoista seinää ripustettuja vaaleita lyijäripiirroksia ajan huolellisesti rypyttämistä vanhuksista elämän välitilassa. Äitejä ja isiä tai veljiä, siskoja, naapureita, edes työkavereita?, jotka ovat ja eivät ole, elossa. Fyysisesti toimivia, mutta tuottamattomia.

Valotaulut: Samalla tavalla erilaisia yksinäisiä omakotitaloja ja lämpimiä valoja pimeässä. Yhden kuistilla mummo huutelemassa aamutakiin ja tohveleihin kietoutuneena kissoja sisälle. Toisen eteisessä vanha pesukone, baseball-räpylä ja promiin lähtiessä auki unohtunut ovi.


Omen, lightbox artwork

Videot: Toinen papoista heiluttelee vaaleansinistä lippistä villisti edestakaisin ja vasten polveaan toisen kerratessa reseptejään. Kotona on liikaa kokolattiamattoa ja liikaa huoneita, mutta onneksi myös joku, jolle valittaa.


Uncle Stephen, photograph

Kuchkan näyttely rakentaa elämän unohdettujen ympärille vähitellen. Olemassaolon rajalla leijuvat kummitukset saavat kodin ja lopulta äänen.

Suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti