maanantai 23. marraskuuta 2009

Hengitä

Riikka Kuoppalan käsikirjoittama ja ohjaama lyhytelokuva Visitor in My Body - Vieras ruumiissani toimii kuin sellainen hengityskone, joita näkee aika usein esim. ER:ssa. Se osoittaa ja muistuttaa, milloin tulee hengittää sisään. Ja ulos. Ja...siitä on vaikea irroittautua.

Vieras ruumiissani, still

Kuoppala käsittelee teoksessaan sairauksia, sairastamista ja sitä, miten valta ja oikeus omaan kehoon sairastaessa katoavat. Lyhytelokuvassa tyttö ja nainen keskustelevat sairastamisesta ja vallattomuudesta suhteessa itseen raakaullakolla, siististi omiin koppeihin järjestettyjen sukutarinoiden ja muistojen keskellä.

Visitor in My Body esitettiin 15.9.2008 MoMA:ssakin osana Artic Hysteria Onscreen -näytöstä. Nyt se on nähtävissä Kuvataideakatemian Kasarminkadun galleriassa 8.11.09 asti. Vähän on kiire, mutta vielä ehtii!

Aikaisemmissa töissä (mm. Perhekuvia-DVD -06?) Kuoppala on pohtinut läsnäoloa konkreettisemmista lähtökohdista problematisoiden perheyksikön rakentumistumista. Tosiaan, voiko yksi olla perhe?

Perhekuvia, Riikka Kuoppala

1 kommentti:

  1. Terve,
    taas päädyin tänne - tiedoksi, että uusi elokuvani Palavan kaupungin alla on esillä Kuvataideakatemian auditoriossa osana Kuvan kevät -lopputyönäyttelyä 6.6. saakka. Kirjoittelen myös omaa blogia osoitteessa www.kuvankevat.fi
    t. Riikka K

    VastaaPoista